Suara Cooperativa investiga com dissenyar la vida a partir dels 65 anys

Com t’imagines la vida a partir dels 65 anys? Aquesta pregunta és la que va motivar posar en marxa el projecte “Dissenyar la vida després dels 65 anys’, finalitzat recentment, que ha tingut com a objectiu investigar com planifiquem i pensem com serà el dia a dia un cop superada aquesta edat.

En el marc d’aquesta iniciativa, finançada pel programa “Singulars” del departament d’Empresa i Treball i desenvolupada en col·laboració amb Saluscoop i Ideas4Change, es van organitzar quatre grups de treball a les oficines de Suara Cooperativa de Barcelona, amb la finalitat de definir quines són les claus per avançar satisfactòriament cap a l’última etapa planificable de les nostres vides.

Cada un d’aquests focus grup, format per persones d’entre 55 i 65 anys, va debatre sobre què els preocupa, ocupa o diverteix, així com s’imaginen la vida després dels 65 anys. Arran de l’interès que va suscitar el tema i la bona sintonia entre els participants, van sorgir idees molt interessants en aquests tallers. A les portes d’encetar aquesta nova etapa, sovint marcada per l’inici de la jubilació, les qüestions més recurrents a explorar són la preocupació per a la salut, la importància de les relacions socials o l’actitud transformadora que adoptem davant la vida.

Continuar llegint