Nagaya Tower”, la torre que va derrotar la soledat al Japó

La Nagaya Tower, a la ciutat de Kagoshima, és una peculiar Babilònia de sis plantes. Forma part d’una investigació sobre el suport mutu entre joves i persones grans.

Un experiment sociològic que aborda el suport mutu entre joves i persones grans, des d’un enfocament de comunitat que valora els vincles dels residents. Aquest edifici construït de manera intencionada perquè diferents generacions es poguessin trobar, compta amb espais comunitaris i instal·lacions compartides i amb personal dedicat a donar suport a la vida dels residents, i a connectar-los entre ells per generar aquesta vida de comunitat.

Yamamoto, de 85 anys, vivia sola des de la mort del seu marit. Fa tres anys es va instal·lar a Nagaya Tower per estar acompanyada. Ha començat a fer classes d’harmònica. Darrere d’aquest projecte hi ha la visió del doctor Haruhiko Dozono, de 71 anys, que amb 43 anys va fundar una de les primeres clíniques de cures pal·liatives del Japó, on es va adonar que la majoria dels seus pacients amb deteriorament mental patien. Creia que allò que necessitaven no era medicació, sinó interacció humana, però era conscient que no hi havia gaires oportunitats ni llocs on es creessin aquestes connexions. Així que va decidir crear un espai on es poguessin fer aquests llaços.

Continua llegint