Ens hem adherit al Manifest amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les persones grans, 15 de juny

En motiu de la commemoració d’aquest dia internacional, la Generalitat de Catalunya engega un seguit d’accions amb la voluntat de donar a conèixer a la població aquest tipus de situacions d’abús i de maltractament de les persones grans i per reivindicar el dret d’aquestes persones.

En aquest sentit, compartim amb vosaltres dues accions:

–          El Consell de la Gent Gran de Catalunya ha elaborat un Manifest, al qual us podeu adherir a través d’un formulari online.

–          L’Oficina de la Gent Gran organitza un acte de commemoració el proper 14 de juny de 2024 al Palau Robert en el qual es llegirà el Manifest i on es presentarà la campanya #vidaplenaambdrets. A través d’aquest formulari online us podeu inscriure i assistir a l’acte.

La vida transcorre per diverses etapes: infància, joventut, edat adulta i vellesa. Tothom que completi el cicle vital serà gran algun dia. Una societat justa i cohesionada ha de ser solidària i garantir a tothom el suport necessari per superar els moments de vulnerabilitat en qualsevol etapa de la vida, també en la vellesa.

El maltractament a la gent gran és una violació dels drets humans que sovint passa desapercebuda i se silencia. Per aquesta raó, fem una crida a la societat i a les institucions perquè actuïn i posin fi a aquesta xacra.

El maltractament a les persones grans es manifesta de maneres diferents, des de la violència física i emocional fins a la negligència i l’explotació financera. Les dones grans són les que més reben aquest tipus de maltractament pel fet de ser dones i de ser grans.