Creix Llars Horitzó amb dos pisos més per a gent gran a Badalona

En total són ja vint-i-cinc les persones residents que viuen a Llars Horitzó, un projecte de cohabitatge per a gent gran en situació de vulnerabilitat.

Durant el 2024 s’han posat en marxa dos nous pisos a Badalona, al barri de Coll i Pujol, que amplien el projecte “Llars Horitzó” per a gent gran. Són dos pisos on viuen en total vuit persones jubilades majors de 60 anys amb autonomia física i mental, però en situació de vulnerabilitat per la manca de recursos per accedir a un habitatge.

Les vuit persones residents als nous dos pisos -dos dones i dos homes a cadascun d’ells- se sumen a les disset que viuen a l’edifici de La Rambla de “Llars Horitzó”, que va començar a funcionar al 2020 durant la pandèmia. Cada persona paga un lloguer assequible, d’acord amb els seus ingressos i mai per sobre del 30% de la seva pensió. Tenen una habitació individual i el menjador i la cuina són espais compartits.

Durant l’acte d’inauguració dels pisos s’ha posat de manifest per part de les entitats socials l’objectiu de poder ampliar-lo per representar una alternativa d’habitatge social per a un envelliment digne.

El projecte “Llars Horitzó”, on en total viuen 25 persones, és possible gràcies a l’aliança entre la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Llars Compartides i Càritas Diocesana de Barcelona. Les persones residents són autònomes en el seu dia a dia i compten amb l’acompanyament d’una educadora social de l’equip de la Fundació Llars Compartides, que és l’entitat que gestiona el projecte.

Continua llegint +