Acte de resolució de les Convocatòries de projectes socials Fundació “la caixa”

Dimecres 24 de maig a les 10h al Museu de la Ciència CosmoCaixa. Amb la intervenció de Lluís Font com a President de la Fundació  explicant el projecte “El Cohabitatge a la vellesa. Una opció de vida”, davant de 300 assistents.

Gràcies als 358 projectes seleccionats a les Convocatòries de Projectes Socials 2022 a Catalunya i a una dotació de 10,6 milions d’euros, les entitats poden atendre prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat.

La FLLC vaparticipar a l’acte de presentació de resultats d’aquesta convocatòria, explicant el nostre projecte a les persones assistents, juntament amb dues entitats més, la Fundació Esclerosi Múltiple i el Centre d’Acollida Assís.

A l’acte van particpar l’Hble. Carles Campuzano com a conseller de Drets Socials de la Genralitat de Catalunya, I membres de la Fundació “la caixa”, l’Anoni Vila, director general  En Marc Simón, subdirector general. La Joana Prats, direcora de l’Àrea de Relacions amb Entitats Socials. La Patricina Alocen com a responsable territorial a Catalunya. I la Joana Prats com a directora territorial a Barcelona. I 300 assistents membres d’entitats socials.

Una gran oportunitat per donar visibilitat al projecte, i agraïment per l’ajut concedit a la convocatòria de subvencions amb una dotació de 50.000€ per continuar desenvolupant el projecte que atèn a 49 persones grans amb autonomia física i mental i gestiona 12 llars compartides.
Un acte de gran notorietat per la Fundació, coincidint amb el seu 20ê Aniversari.

(…) Cada vegada vivim més anys. A més, ens estimem més envellir de manera independent, a l’entorn que coneixem i, si podem, a casa nostra. Segons el cens, aquesta és l’opció que tria el 96,4% de les persones grans. L’evidència disponible mostra que envellir a casa beneficia la salut i el benestar de la gent gran, fins i tot de les persones que es troben en situació de dependència. D’altra banda, també és l’opció més econòmica per a l’Estat. La qüestió és saber si els habitatges on viuen afavoreixen realment un envelliment de qualitat o, al contrari, exposen els que hi viuen a situacions de vulnerabilitat(…). Font. Observatori social La Caixa.

El projecte dóna resposta a l’envelliment de la societat, les baixes pensiions, els elevats preus dels habitatges i la soledat. I ho fem acompanyant, trencant esquemes i donant veu a les persones per decidir com volen viure. Perquè al final, tots volem arribar a casa per trobar el caliu d’una llar.

!Moltes gràcies!